50 Plus Fietstocht – Woensdag 11 September 2019

WOENSDAG 11 SEPTEMBER 2019 – MEER BEWEGEN VOOR OUDEREN – NATUUR – SOCIALE CONTACTEN – CULTUUR.

Dit najaar vindt de 10de editie plaats van de 50PLUS Fietstocht. Na negen succesvolle edities organiseren de sportconsulenten van Heel Heerlen Beweegt (gemeente Heerlen) en The Move Factory (gemeente Landgraaf) in samenwerking met belangenvereniging De Ouwe Hap en Wielervrienden Parkstad ook dit najaar weer de 50PLUS fietstocht.

De tocht is zeker geen wedstrijd, iedereen kan op zijn eigen tempo met stadsfiets of elektrische fiets de route rijden en genieten van de prachtige omgeving en de vele bezienswaardigheden die we onderweg tegenkomen. En heeft u behoefte aan een extra pauze naast de pauzes die we hanteren? Geen probleem, dan stopt u een keertje vaker.

De tocht is in totaal ongeveer 40 km lang en er is gekozen voor een zo vlak mogelijk traject, zodat er bijna geen hoogteverschillen overwonnen hoeven te worden. Tevens bestaat de route grotendeels uit fietspaden waar geen auto´s mogen komen.

Tussen 09.30 uur en 11.00 uur kan er gestart worden, uiterlijke finishtijd is 16.30 uur. De fietstocht start dit jaar bij Sportpark Pronsebroek, Hei Grindelweg 66 in Heerlen.

Onderweg wordt bij Auberge De Rousch een grote pauze verzorgd waar de deelnemers een kopje koffie en stuk vla wordt aangeboden. De startlocatie is tevens de eindlocatie.

Het inschrijfgeld voor deze tocht bedraagt € 5,- per persoon. Hiervoor ontvangt u:

  • een routebeschrijving;
  • een boekje met een beschrijving van alle bezienswaardigheden, die men onderweg tegenkomt en andere belangrijke zaken betreffende deze tocht;
  • koffie en vlaai bij het pauzepunt;
  • een herinnering aan deze tocht;
  • verzorging onderweg zowel technisch (fietspech) als medisch (EHBO);
  • een gevuld tasje met lekkere versnaperingen gesponsord door de PLUS

Het initiatief voor deze tocht wordt gestimuleerd door de gemeente Landgraaf en de gemeente Heerlen in het kader van het sport en ouderenbeleid. Bent u nog geen 50PLUS en wilt u ook meefietsen, informeer dan naar de mogelijkheden via fietstocht@themovefactory.nl

Wilt u wachttijden bij het startbureau voorkomen en zeker zijn van een leuke herinnering en de goodiebag, dan is vooraf inschrijven handig. Dit kan bij: http://themovefactory.nl/50plusfietstocht/

Inschrijven op de dag zelf kan tussen 9.30 en 11.00 uur.

Als de weergoden ook meewerken, belooft het een bijzonder mooie dag te worden, waarbij ook op sociaal gebied de nodige contacten kunnen worden gelegd en men  tevens kan genieten van een afwisselend landschap.

Jeroen Gulpen Auteur