Koningsdag 27 April 2022

Koningsdag is vanzelfsprekend op de eerste plaats de verjaardag van Koning Willem Alexander. Het is overigens een officiele nationale feestdag. Iedereen heeft vrij. We vieren dit traditioneel door samen met de kinderen fietsen te versieren en in optocht naar het centrum te trekken.  – deelname is gratis –

FIETS VERSIEREN

Het fietsen versieren vindt plaats vanaf 11 uur op het Bekkerveld, bij het HTS-gebouw. Wij zorgen voor versiersel zoals crêpepapier en ballonnen en natuurlijk muziek. Maar je mag zelf ook versiersels mee nemen. De koning is jarig dus maken we alles rood, wit en blauw, oranje of kleuren die jij mooi vindt.

OPTOCHT

Als de fietsen versiert zijn rijden we met z’n allen naar het centrum. Dat is leuk en ook een beetje spannend. Want we rijden over de straat, of als je dat liever doet over de stoep. Daarbij krijgen we begeleiding van politie.

NAAR HET CENTRUM

We komen aan op het kerkplein bij het kroontjes versiersen. Er zijn ook héél veel andere kinderactiviteiten.
Programma op het podium met onder andere Jays Dance Division, Parkstad Popstad en Swing-Inn.

 

De wijkactiviteit is georganiseerd door de Wijkraad AarveldBekkerveld.
Centrumactiviteit KingsXperience is georganiseerd door Remcom.

Het programma van Koningsdag 2022 ziet er als volgt uit:

11.00 uur > Fietsen versieren & muziek op het Bekkerveld (bij het Kindcentrum / oude HTS) 

12.00 uur > Kinderoptocht met versierde fietsen van Bekkerveld naar het Kerkplein (onder begeleiding van handhaving/politie)

De route is Bekkerveld, Bekkerweg, Nobelsstraat, Kapelaan Berixstraat, Tempsplein, Raadhuisstraat, Uilestraat, Kruisstraat, Geerstraat, Promenade 1, Promenade 2, Bongerd, Pancratiusplein (1,6 km – wandeltempo 25 min) 

12.30 uur > Aankomst Kerkplein waar je kunt deelnemen aan allerlei leuke activiteiten.

Vanaf 12.00 uur starten in Heerlen de activiteiten voor kinderen.

Vanaf 17.00 uur start het avondprogramma.

  • Deelname is gratis – De wijkraad AarvelBekkerveld is niet verantwoordelijk voor schade, letsel of diefstal tijdens deze activiteit. Fotos die worden genomen tijdens de activiteit kunnen worden gebruikt voor publicatie in het wijkblad Aarbek of op de website www.aarbek.nl.
  •  

Hieronder een sfeerimpressie van Koningsdag 2022