Jeu De Boules in het Aarveld … Iets Voor Jou?

Gooi een balletje mee in Aarveld!

Buurtpunt A Gene Bek brengt buurtbewoners samen. Tijdens de open inloop onder het genot van een kopje koffie. Maar ook tijdens activiteiten die hier uit ontstaan.

Zo heeft opbouwwerker Bob van Bergen bewoners geactiveerd om wekelijks een balletje Jeu de Boules te gooien. Vanaf het begin in mei doet Mia (76) mee. Wekelijks is ze te vinden bij het plantsoen in Aarveld. Er wordt gespeeld op een grindpaadje en ze hebben zelfs al een keer met plastic ballen gespeeld. “We hebben toch plezier gehad, maar het is wel lastig omdat de ballen veel lichter zijn dan de originele. Daar moet je je dan steeds op aanpassen met gooien”. Om er voor te zorgen dat er elke week gespeeld kan worden heeft Heel Heerlen Beweegt een setje ballen uitgeleend. En Mia heeft inmiddels ook een eigen setje gekocht, waarmee ze de eerste keer meteen heel goed gooit. Zou het aan de ballen liggen of komt het doordat ze nu al een paar keer geoefend heeft? “Ik kom voor de gezelligheid, maar ook het spelelement maakt het leuk. Het is spannend, al kom ik niet om te winnen. Als de andere partij ‘ligt’ dan heb ik net zo veel plezier”.

Inmiddels is er een groepje van een man of zes die regelmatig komen. Margot (53) kwam naar het buurtpunt om mee te doen aan een sportactiviteit en werd zo geattendeerd op het jeu de boulen. De sportactiviteiten binnen gaan in september pas weer van start. Maar dit kan, net zoals de wandelgroepen die zijn ontstaan, ook in de zomer doorgaan.

Elke donderdag, mits het weer het toelaat, wordt er vanaf 15.00 uur ongeveer een uurtje samen gespeeld op het plantsoen in Aarveld (tegenover het IVN gebouw). Iedereen is welkom.

Tevens gaat in september een nieuwe beweeggroep in de sporthal van A Gene Bek van start. Mensen die meer van wandelen houden kunnen ook aansluiten bij de groepen die er vanuit het Buurtpunt inmiddels zijn ontstaan. Meer informatie via vivian@heelheerlenbeweegt.nl of 045-5602525 (din t/m don)

Jeroen Gulpen Auteur