Straatfeestje ?

Misschien kunnen we helpen …

Er zijn in Aarveld/Bekkerveld steeds meer (combinaties van) straten die een straatfeest of barbecue organiseren.
Dat kunnen we alleen maar toejuichen: de manier waarop je in de buurt met elkaar om gaat is van grote invloed op hoe graag je ergens woont.
Mocht je iets dergelijks van plan zijn, dan kunnen we misschien helpen.

Materiaal

De wijkraad beschikt over enkele materialen die zonder kosten geleend kunnen worden:
– partytentjes (3*3 meter, met losse zijwanden)
– gasbarbecues (zonder gasfles, die is evt. te huur bij scouting, zie verderop)
– vuurkorven
– verlengkabels en haspels
– vlaggetjes
– eenvoudige geluidsinstallatie (aansluiting voor cd, MP3, smartphone)

(zie foto’s onderaan)

Andere materialen

Verschillende andere materialen, zoals tafels, banken en stehtische zijn te huur bij Scouting Kapl. Berix.
Contactpersoon is Dick Thuis: (06-20135965 of dick.thuis@home.nl).

(zie foto’s onderaan)

Financiën

Natuurlijk probeer je in eerste instantie een activiteit gezamenlijk en met de deelnemers te financieren. Soms kan het echter fijn zijn als je de kosten wat kunt drukken, zodat de eventuele bijdrage die je aan deelnemers vraagt geen drempel hoeft te zijn. Er zijn dan verschillende mogelijkheden:

Valt je activiteit op Burendag (het 4e weekend van september), dan kom je wellicht in aanmerking voor een bijdrage vanuit het Oranjefonds. Dan moet je wel iets meer doen dan alleen een gezellig feest. Denk bijvoorbeeld aan een grote schoonmaakbeurt van de straat, opknappen van het groen in de straat en dergelijke. Kijk voor meer informatie en de voorwaarden op burendag.nl.

In elk geval in 2016 is het ook mogelijk aan de gemeente een bijdrage te vragen in het kader van de Buurtactie. De procedure is eenvoudig en laagdrempelig. Meer informatie daarover en een link naar de gemeente vind je elders op deze website.

Tenslotte kun je ook terecht bij de wijkraad zelf. Stuur dan een mailtje naar info@aarbek.nl waarin je aangeeft wat je van plan bent.

Vergunning

Soms is het nodig, of handig, om een vergunning aan te vragen, bijvoorbeeld wanneer je straat wilt afsluiten tijdens je activiteit, muziek wilt maken of draaien, alcoholische drank wilt verkopen, etc.
Natuurlijk is het in elk geval slim de omwonenden vooraf goed te informeren, met een vergunning voorkom je discussie op het moment zelf. Bovendien kan de gemeente je faciliteren, bijvoorbeeld door het leveren van afzethekken.
Aanvragen kan digitaal via de website van de gemeente.

Inspireer anderen

We vinden het altijd leuk een berichtje en wat foto’s te ontvangen voor in het wijkblad: dat inspireert mogelijk anderen ook om een eigen activiteit te organiseren !

En verder ?

Mocht je andere vragen hebben, dan kun je natuurlijk altijd even contact opnemen via info@aarbek.nl.

[nggallery id=85]    

Frans Auteur