Goed idee ?

De gemeente kan een bijdrage geven.
De gemeente kent verschillende regelingen waarmee ze bewonersinitiatieven financieel ondersteunt, waaronder de Buurtactie en Buitenkans.

Buurtactie

“Het gaat om ideeën waarmee mensen samen aan de slag gaan, waardoor het netwerk in de buurt versterkt wordt. Daarbij kan nadrukkelijk ook samengewerkt worden met buurtorganisaties, verenigingen of scholen. Vóór en dóór de buurt is het motto.

Iedereen kan een financiële bijdrage aanvragen. De aanvraag moet gericht zijn op (een gedeelte van) de buurt. Denk aan buurtbewoners die zich samenpakken om de voortuin van een hulpbehoevende buurman op te knappen. Of bewoners die het straatbeeld verfraaien door bloembakken aan lantaarnpalen te plaatsen en vervolgens ook het onderhoud samen regelen. Maar ook een straatfeest, halloweentocht en de opknapbeurt van een kapelletje behoren tot de mogelijkheden. Zolang het maar nieuwe initiatieven zijn, waarbij mensen samen aan de slag gaan voor hun eigen buurt. De maximale bijdrage voor een initiatief is € 2.500,-.”.

Meer informatie over de Buurtactie vindt u op de website van de gemeente.

Buitenkans

Buitenkans gaat over initiatieven in de openbare ruimte: “Hoe wordt je buurt beter, anders, gezelliger, leuker, mooier of veiliger? In Heerlen ligt een schat aan mogelijkheden om je eigen leefomgeving -hoe groot of hoe klein die ook is- vorm te geven. Met de Buitenkans zetten we samen de schouders onder initiatieven en ideeën van betrokken inwoners. De gemeente zorgt voor de basis, de buurt voor de uitvoering en het beheer!”

Meer informatie over Buitenkans vindt u op de website van de gemeente.

Hebt u een idee, maar wilt u ondersteuning bij de uitvoering of bij het aanvragen van subsidie ?
Neem dan gerust contact op met de wijkraad: info@aarbek.nl of 06-47600307.

 

20130712 buurtcadeau (39)

Activiteiten waar eerder een bijdrage voor werd verkregen (van de Buurtactie, Buitenkans of via de wijkraad):

‘hanging baskets’ in de Vlotstraat
aanschaf materialen voor het rosarium
oliebollen bakken op oudjaarsavond in de Pluijmaekersstraat e.o.
buurtbarbecue voor omwonenden Bekkerveld en Burg. Savelbergstraat
straatfeest Kemmerlingstraat e.o.
carnavals-aankleding en extra activiteiten in de Vlotstraat
straatfeest in de van Sonsbeeckstraat
barbecue Marcellusstraat
Magisch Bekkerveld

 

Frans Auteur