Een Watertappunt op het Bekkerveld

De wijkraad Aarveld Bekkerveld is blij dat de Gemeente Heerlen haar aanvraag voor een watertappunt op het Bekkerveld heeft goedgekeurd en deze inmiddels ook al heeft laten plaatsen.

Het water uit de taps is afkomstig van WML en daarmee hetzelfde veilige drinkwater als thuis uit de kraan stroomt. Met de buitentaps willen we het gemakkelijker maken voor mensen onderweg om gratis water te tappen.

Kraanwater
Het drinken van kraanwater is gezond en milieuvriendelijk. Het gemeentebestuur ziet het aanbieden van drinkwater dan ook als extra service en wil de toegang tot water zo gemakkelijk mogelijk maken voor scholieren en bewoners. Door het plaatsen van meer WML-watertaps in de openbare ruimte en bij scholen investeert Heerlen in een gezonde toekomst.

Aantrekkelijker
Zeker voor scholieren zijn de extra watertaps van groot belang. Wethouder Charles Claessens: “We maken op deze manier het drinken van kraanwater aantrekkelijker voor jongeren. Dat is beter dan pakjes en blikjes met frisdrank, waarin veel suikers zitten. Water is gezonder. Als water drinken op scholen de norm wordt, is dat een grote bijdrage aan de gezondheid van leerlingen.”

Duurzaam alternatief
Kraanwater is een duurzaam alternatief voor verpakt drinkwater. Productie, verpakking en transport van verpakt drinkwater veroorzaakt in Nederland 300 keer meer CO² uitstoot in vergelijking met dezelfde hoeveelheid kraanwater. Daarnaast gooien we in Nederland per dag 500.000 plastic waterflesjes weg.

Minder zwerfafval
Met de watertap kan iedereen zijn (herbruikbaar) flesje dagelijks bijvullen. Dat is niet alleen gezond, maar levert ook een bijdrage aan het verminderen van zwerfafval.

Hygiëne en Corona
De gemeente laat weten dat in coronatijd hygiëne extra belangrijk is. Dat geldt ook voor het gebruik. Verzocht wordt daarom om de bedienknop met schone handen in te drukken en als dat niet zo is, een schoon zakdoekje te gebruiken of bijvoorbeeld met een sleutel om de knop aan te raken.

De wijkraad Aarbek zegt: Gemeente Heerlen bedankt! &
bewoners van Aarveld Bekkerveld: Proost! en blijf gezond.

Jeroen Gulpen Auteur