Kinderconferentie 14 april – 12.30 uur

Op zondag 14 april 2019 – 12.30 uur was het weer zover …


Alle kinderen van 4 t/m 12 jaar die in Bekkerveld wonen kunnen weer mee doen aan de kinderconferentie. Leuke spellen en workshops. Deelname is gratis. Je hebt een flyer in de brievenbus gekregen met een inschrijfformulier. Zorg dat je het formulier invult en voor 1 april inlevert of in de brievenbus gooit op Bekkerweg 101. Je mag ook een foto van het ingevulde formulier verzenden naar 06 – 40 70 47 04. Ook ouders zijn welkom. Zeker als ze een handje willen helpen. !

Dit zijn de workshops:

1. Magisch Chemisch (leeftijd vanaf 6 jaar): Laat water knallen, maak een lavalamp of een raket die meters hoog in de lucht schiet! Nieuwsgierig? Dan is dit jouw workshop.

2. Chemisch Cosmetisch (leeftijd 4-6); maak je eigen bruisbal of zeepjes in fantastische vormen.

3. Expeditie Aar/Bek: twee teams battelen om de Aarbek-amulet. Doorsta uitdagende proeven en win!

4. Piraten Escape: Ben jij een echte piraat die van spannende avonturen houdt? Kom dan naar de escaperoom van het ‘Zeeroversnest’. Hieruit kun je alleen ontsnappen door puzzels op te lossen en schatten te vinden.

5. Pad der zintuigen: Ervaar het pad de zintuigen…. Kom ruiken, proeven, voelen en zet je zintuigen aan het werk! Doorloop het bloten-voeten-pad dat je zelf hebt gemaakt!

6. Stoere sleutelhangers: Ontwerp je eigen sleutelhanger! Of je nu van stoer of lief houdt. We hebben leer, hout, lint, touw, veren en ander cool materiaal om een sleutelhanger van te maken voor jezelf of iemand anders.

7. Yoga: Ga jij mee op avontuur? Bij KIDS YOGA draait het om bewegen met plezier en ontspanning. Zo beleven we bijvoorbeeld een avontuur waarbij we een reis door de jungle maken. In de jungle leven allemaal wilde dieren die we uitbeelden, zoals een leeuw en een slang. We spelen ook een spelletje, doen ademhalingsoefeningen en aan het einde mag je je helemaal ontspannen tijdens een verhaal.

8. Walking robot: Maak met een motortje, batterij en een paar ijsstokjes je eigen lopende robot.

9. Blaaspijp maken (leeftijd: 4-12): Maak je pa jaloers! Ontwerp en maak van pvc buizen je eigen vet coole blaaspijp.

10. Pimp je ontbijtbord/ Design een tassenlabel: Wil jij ook ontbijten van een vrolijk bordje en nog leuker? Een bordje dat je zelf hebt gemaakt?  Kom dan gezellig naar de workshop Porselein stippen en samen maken we er een vrolijk stippenfestijn van! Of maak je liever een stoer label voor aan je (school)tas? Dan gaan we aan de slag met leer en metaal!

11. Bouw je eigen vogelhuisjes; A Je to!: Bouw van hout je eigen vogelhuis, dat je mag meenemen naar huis of ophangen in de bomen rond het Bekkerveld.

12. Heb ik dat parcours: Beweeg door een wereld waarin je niet ziet, of niet kunt lopen. Ervaar hoe het is om te dammen zonder handen, lopen met een blindenstok, rijden in een rolstoel of in Braille te schrijven.

13. Maak Vlug ’n Vlog: Leer de beginselen van het vloggen en maak een leuke vlog van de kinderconferentie die we later nog eens terug kunnen kijken.