Kom Op Voor Het Klimaat! – Doe Jij Ook Mee Met De Klimaatstaking In Heerlen?

Op 29 november is het Zwarte Vrijdag (Black Friday). Hét jaarlijkse hoogtepunt van onze consumptiemaatschappij. Ons westerse consumptiepatroon in combinatie met het verbruik van enorme hoeveelheden fossiele brandstof is de oorzaak van veel klimaatproblemen.

Een Mooie dag voor het tegengeluid!

Het zal geen toeval zijn dat 29 november ook de dag is die door FridaysForFuture is uitgeroepen tot een landelijke dag van klimaatstaking (Global Day for Climate Action). Al in 14 grote steden in Nederland zijn acties aangekondigd.

Kom ook vrijdag 29 november van 13.00 tot 14.00 uur naar het Pancratiusplein in Heerlen.

De deelnemers aan het Spiegelproject samen met actiegroep Grootouders voor het Klimaat roepen op tot een actie waar jong én oud samen komen. Iedereen samen kan laten horen en zien dat men zich grote zorgen maakt om klimaat en milieu. Laat de politiek, het bedrijfsleven en burgers weten dat het zo niet langer kan. Maak duidelijk dat het klimaat beleid prioriteit hoort te hebben bij alle beleid in gemeente, bedrijven en alle andere organisaties.

Dus maak borden, spandoeken, yells en liedjes. Zoek trommels, fluiten en pannendeksels en laat zien en horen dat Heerlen ook als duurzame stad meetelt en actief wordt!

Tot 29 november om 13 uur op het Pancratiusplein in Heerlen!

De Spiegelcommissie *
Grootouders voor het Klimaat

 

* In navolging van jongeren wereldwijd heeft ook in Heerlen een aantal leerlingen en leraren van het Bernardinuscollege zich georganiseerd en zo in april 2019 het Spiegelproject gestart. Het doel is om door middel van projecten zich bezig te houden en aandacht te vragen voor de grote problemen van onze tijd: klimaatverandering, verlies biodiversiteit en alle andere problemen die vallen onder de term duurzaamheid.

Jeroen Gulpen Auteur