Gezocht: Handjes en Kleine Wielen

Op de foto zie je het kunstwerk RECYCLE zoals het straks zal uitzien als het op de rotonde achter de Bernardinus college wordt gezet. Het opbouwen gebeurt op het naastgelegen schoolplein van het Bernardinuscollege. Het beeld wordt gemaakt met zo’n 350 grote en kleine fietswielen.

Inmiddels hebben we genoeg grote fietswielen. Wat nu nog nodig is, zijn vele handjes van vrijwilligers en kleine wielen. Wieltjes om de gaten in het kunstwerk als het ware op te vullen. Denk daarbij aan spaakwielen van kinderfietsen, steps en kinderwagens.

“En wat de handjes betreft, ze hoeven maar een klein beetje technisch aangelegd te zijn. Ze moeten een bout kunnen losdraaien, een fiets kunnen demonteren. Daar hoef je niet heel erg technisch voor te zijn, en er is altijd hulp aanwezig. Vanaf maandag 29 juli gaan we beginnen met het demonteren van de wielen. Alles wat er afkan gaat van de wielen af voor de transparantie van de bol. Alleen de spaken en velgen blijven over voor de stevigheid.”

Help Jij Mee?

Het is leuk werk, niet te moeilijk, en we maken er een gezellige happening van!
Stuur dan een mailtje aan 350wielen@ziggo.nl en geef aan wanneer jij kunt helpen in de week van 29 juli tot en met 3 augustus voor demontage en/of  in de week van 5 tot en met 9 augustus voor de opbouw. Bellen mag natuurlijk ook 045-5710420 (Paul Höppener)

Jeroen Gulpen Auteur