Activiteitenkalender

Zondag 14 juli 2019 Excursie over zwaluwen. Deze middag maakt u tijdens een wandeling vanaf ons IVN home richting Imstenraderbos kennis met een aantal zwaluwen die in Heerlen voorkomen. We zullen u vertellen over de verschillen tussen de soorten, hoe ze leven, wat ze eten, hoe ze hun nest maken en nog veel meer. U zult verrast zijn over hun doen en laten. En als het weer en de vogels meewerken, zullen we ze ook in actie kunnen zien.
Vertrek is om 15 uur.

Activiteit: Excursie over zwaluwen
Lokatie: Vertrek is om 15.00 uur. IVN Home Gallusstraat 1

Zaterdag 27 juli 2019 | Aambos wandeling. Avondwandeling door het Aambos en een stukje Caumerbeekdal. Het is een zeer afwisselend gebied met duidelijke invloeden van de stad.

Activiteit: Avondwandeling door het Aambos en een stukje Caumerbeekdal
Lokatie: Vertrek is om 19.00 uur aan de Groene Boord ter hoogte van het kerkhof.

15-16-17-18 augustus 2019 | Op donderdag 15 augustus wordt afgetrapt met BIZAR XXL. Een 16+ jongerenconcept dat jaarlijks zowel nationaal bekende als lokale urban artiesten programmeert. Vrijdag 16 augustus wordt rond 16:00 uur gestart met een gezellige borrel die overloopt in het avondprogramma met diverse topbands. Op zaterdag en zondag kun je naast genieten van diverse muzikale optredens ook actief deelnemen aan verschillende activiteiten. Naast diverse kinderactiviteiten kan men deelnemen aan een volleybaltoernooi en wordt op zondagochtend op traditionele wijze spek & ei treffen georganiseerd.

Activiteit: Bekkerveld Festival 51ste Editie
Lokatie: op het terrein achter sportcomplex A gene Bek.

Zondag 18 augustus 2019 | De volleybalvereniging VC Heerlen organiseert het jaarlijkse openlucht-volleybaltoernooi in het kader van het Bekkerveld-festival. Het toernooi staat open voor recreatieve teams in de categorieën Laag, Hoog en Green Beach (3 tegen 3). Het is dit jaar ook voor jeugdteams mogelijk om mee te doen. Het toernooi staat open voor Jeugd B (tot 16 jaar) en Jeugd C (tot 14 jaar). Jeugdteams kunnen zich gratis inschrijven! De uiterste inschrijvingsdatum is vrijdag 16 augustus.

Activiteit: Openlucht-volleybaltoernooi VCH op zondag 18 augustus.
Lokatie: op het terrein achter sportcomplex A gene Bek.

Zaterdag 24 augustus: Nacht van de vleermuis. Deze avond zullen we proberen met de batdetector de normaal onhoorbaar roepende nachtelijke fladderaraars te vinden. Tevens wordt onderweg uitleg gegeven over het leven van de vleermuis. U krijgt te horen dat de vele, vaak negatieve, fabels over deze beschermde dieren meestal op onwetendheid zijn gebaseerd. De vleermuis leidt namelijk een heel bijzonder leven en zal zelden overlast veroorzaken. Dit alles in het kader van de Europese Nacht van de Vleermuis.

Activiteit: Nacht van de vleermuis
Lokatie: Vertrek is om 20.30 uur. IVN Home Gallusstraat 1

Zaterdagavond 31 Augustus 2019 | Openlucht Bioscoop voorstelling kijken op het Bekkerveld. Kom Gezellig Allemaal Film Kijken op ons eigen Bekkerveld!
Neem een eigen stoel, kleed, hapje en/of drankje mee. Toegang is gratis. Welke Film Wil Jij Zien? Ocean’s 8, Retour En Bourgonge of Minoes? Breng je stem uit op www.aarbek.nl/bekkerbios

Activiteit: BekkerBios 2019
Lokatie: Bekkerveld tegen de Annakerk om 20.30 uur

Wilt u activiteiten voor het wijkblad melden of vermelding van een activiteit op de website? Dat kan! Stuur uw informatie met datum, tijdstip en bij voorkeur iets aan beeldmateriaal (logo of foto) aan redactie@aarbek.nl

DE ACTIVITEITENKALENDER | We maken hem samen steeds vollediger

Hieronder staan activiteiten die al geweest zijn

ARCHIEF
HIERONDER STAAN ACTIVITEITEN DIE AL GEWEEST ZIJN

Zaterdag 27 April 2019 | vieren we koningsdag ! Fietsen versieren en in optocht naar het centrum. Hoe jij je fiets versiert maakt niet uit. Wij zorgen ook voor slingers, balonnen, pvc buizen en versiersels. Kom jij ook om 12.00 uur naar de oude HTS aan het Bekkerveld? Deelname is GRATIS!

Activiteit: Koningsdag
Lokatie: Bekkerveld

Zondag 5 mei 2019 | Lentewandeltocht Ubachsberg. De inmiddels wijd en zijd bekende wandeltocht rond de molen Vrouwenheide op het plateau van Ubachsberg wordt dit jaar gehouden op Zondag 5 mei. De routes voeren over stille veldwegen, bospaden, verharde en onverharde wegen rondom Ubachsberg, het hoogst ...

Activiteit: Lentewandeltocht Ubachsberg zondag 5 mei
Lokatie: Starttijden: van 7.00 uur - 14.00 uur, MFC De Auw Sjoeël, Oude Schoolstraat 33, 6367HC Ubachsberg Info: 045-5753338

Woensdag 8 MEI 2019 | A GENE BEK

Activiteit: Ladie's Night
Lokatie: A Gene Bek

Zaterdag 18 mei 2019 | Vogelsafari Heerlen centrum. Tijdens deze safari gaan we uitzoeken welke vogels we in de stad kunnen tegenkomen. Waarom zie je sommige soorten alleen in de stad en hoe kunnen we de stad aantrekkelijk maken voor vogels. Deze en nog andere onderwerpen komen aan de orde tijdens deze safari.

Activiteit: Vogelsafari
Lokatie: Vertrek is om 14.00 uur. IVN Home Gallusstraat 1

Vrijdag 7 juni 2019 Waarom Limburg geen heuvellandschap is? Noor Föllings houdt een verhaal over het landschap en de geologie van onze streek.
Aanvang: 19.30 uur

Activiteit: een verhaal over het landschap en de geologie van onze streek
Lokatie: Aanvang: 19.30 uur, IVN Gebouw

Zaterdag 8 juni 2019 Wandeling door de holle weg van Welten richting Ubachsberg onder leiding van Noor Föllings. Al wandelend herken je de opmerkingen van de lezing met betrekking tot geologie en landschapsvormen. Met wat geluk bloeien de orchideeën onderweg. Een bezoek waard.

Activiteit: Lezing over de vleermuis
Lokatie: Vertrek om 10 uur. Parkeer bij het grasveldje met skate mogelijkheid in de bocht van de Mergelsweg (Kommert). Vlakbij(loop)brug over de snelweg

Vrijdag 14 juni 2019 | Lezing over de vleermuis. Wie kijkt er met zijn oren? Tijdens de lezing ervaar je alles over het bijzondere leven van de in Limburg voorkomende vleermuizen. Geen enge verhalen maar een kijkje naar het leven van de vleermuis door de seizoenen. Na afloop heb je geen angst meer, deze heeft plaats gemaakt voor bewondering van deze fladderaars van de nacht.

Activiteit: Lezing over de vleermuis
Lokatie: Aanvang is om 19.30 uur. IVN Home Gallusstraat 1

Zaterdag 15 juni 2019 | Vleermuisexcursie. Deze avond gaan we, na een korte inleiding, in de omgeving van het IVN home met de batdetector op zoek naar vleermuizen. Al naar gelang we vleermuizen tegen komen gaan we richting de Weltervijver en eventueel verder naar Benzenrade.

Activiteit: Vleermuisexcursie
Lokatie: Vertrek is om 21.00 uur. IVN Home Gallusstraat 1

Zaterdag 29 / Zondag 30 JUNI 2019 | TICKETS UITVERKOCHT

Activiteit: Park City Live
Lokatie: Bekkerveld