Activiteitenkalender

Inloop, Praatje of Hulpvraag, Kopje Koffie - Elke donderdag om 11.00 - 13.00

Gezellig Wandelen - Elke donderdag om 16.00 uur. - Vertrek vanuit het Buurtpunt.

Sportief Wandelen (ong. 10 km) - Elke donderdag om 11.00 uur.- Vertrek vanuit het Buurtpunt.

Jeu de Boules - Elke donderdag om 15.00 uur bij het Aarveld plantsoen.

IEDERE DONDERDAG VAN DE WEEK ( GRATIS / AANMELDEN NIET NODIG )
Lokatie: A Gene Bek | Buurtpunt

Vrijdag 31 januari 2020 | Een gezellige en ongedwongen quiz voor groepen van 3-4 of 5 personen, € 5 p/p - Vooraf inschrijven in de Fabel

Activiteit: KWIZZ Avond
Lokatie: Gasterie de Fabel om 20.30 uur

Zondag 16 februari 2020 | Carnavalsmiddag “A gene Bek geet los!”. Inmiddels een traditie in onze wijk! Een mix van carnavalsartiesten voor jong en oud met o.a. Danny Pouwels, May, Fons Daemen, Veer plezeer en nog veel meer. Wij ontvangen u graag met een gratis kop koffie/thee met nonnevot. Gratis entree.

Activiteit: Carnavalsmiddag A Gene Bek geet los!
Lokatie: A Gene Bek aanvang 14.11 uur.

Zondag 23 februari vanaf 08.11 uur | Sjminke in A gene Bek. De zalen zijn weer geopend voor groepen om zich te sjminke. Gratis Spek & Ei met veel muziek om in de stemming te komen. Reserveren zou fijn zijn en kan in het café of via 045-8516726.

Activiteit: Carnavalsmiddag A Gene Bek geet los!
Lokatie: A Gene Bek aanvang 14.11 uur.

Vrijdag 21 februari 2020 | Scholierencarnaval in “A gene Bek”. Het traditionele scholierencarnaval in de Fabel verhuist m.i.v. dit jaar naar
A gene Bek. Lekker hossen en springen op de eerste verdieping in de Multizalen. Leuke prijzen voor de beste verklede kids en een gratis consumptie met verrassing. De middag begint om 14.11 uur. Gratis entree.

Activiteit: Scholierencarnaval
Lokatie: A Gene Bek aanvang 14.11 uur.

Wilt u activiteiten voor het wijkblad melden of vermelding van een activiteit op de website? Dat kan! Stuur uw informatie met datum, tijdstip en bij voorkeur iets aan beeldmateriaal (logo of foto) aan redactie@aarbek.nl

DE ACTIVITEITENKALENDER | We maken hem samen steeds vollediger

Hieronder staan activiteiten die al geweest zijn

ARCHIEF
HIERONDER STAAN ACTIVITEITEN DIE AL GEWEEST ZIJN

Donderdag 24 oktober 2019 | Marcel Bruinooge houdt een presentatie over paddestoelen. Wat onderscheidt paddestoelen van planten, waar komen ze voor en onder welke omstandigheden. Veel voorkomende soorten paddestoelen worden besproken. Het belooft een interessante avond te worden voor iedereen die geinteresseerd is in paddestoelen.

Activiteit: presentatie over paddestoelen
Lokatie: vertrek om 19.30 uur IVN Home Gallusstraat 1 (carpoolen) - Jenny van Houdt, tel 0625523077

Zaterdag 26 oktober 2019 | Mosselavond met vers afgebakken stokbrood en drie sausjes,
kosten € 16,00. Als alternatief huisgemaakte saté, kosten € 10,00.
Vooraf inschrijven in het sportcafé noodzakelijk.

Activiteit: Mosselavond
Lokatie: A Gene Bek van 18.00 – 21.00 uur

Di 29 oktober + Wo 30 oktober 2019 | Culinaire sfeervolle wildavond - een 4 gangen menu € 31,50 p/p - bereidt door Marco D'hondt van restaurant Twines in Waubach - Vooraf inschrijven in de Fabel

Activiteit: Wildavond
Lokatie: Gasterie de Fabel vanaf 19.00 uur

Woensdag 27 november 2019 | Een optreden van Robert Duijf

Activiteit: Live muziek
Lokatie: Gasterie de Fabel om 21.00 uur

Zondag 1 december 2019 | Afsluiting Jazz boulevard Heerlen met een de formatie STIFF

Activiteit: Live muziek
Lokatie: Gasterie de Fabel om 20.00 uur

Zondag 8 december 2019 | Kerstmarkt. U kunt terecht voor de mooiste kerstartikelen, winterse gezelligheid, muziek en lekkere versnaperingen, waaronder een buitengedeelte met glühwein, grilworst en nog veel meer.
Een gezellig begin van de kerstperiode! Gratis entree.

Activiteit: Kerstmarkt
Lokatie: A Gene Bek van 10.00 – 22.00 uur.

Woensdag 18 december 2019 | Kienavond. De supportersvereniging heeft weer voor aantrekkelijke en mooie prijzen gezorgd op deze traditionele en gezellige avond. Zaal open vanaf 19.00 uur. Gratis entree.

Activiteit: Kienavond
Lokatie: A Gene Bek vanaf 20.00 uur.

Donderdag 26 december: Kerstwandeling. De traditionele en gezellige wandeling op 2e kerstdag. In de omgeving van ons home lopen we door de toch wel mooie natuur, eigenlijk midden in de stedelijke omgeving. Na afloop trakteren we op een lekkere kop erwtensoep en blijven we nog even napraten over het afgelopen jaar. Ook niet wandelaars zijn welkom vanaf 15.00 uur.
Vertrek 13.00 uur.

Activiteit: Kerstwandeling
Lokatie: vertrek vanaf 13.00 uur IVN Home Gallusstraat 1 - info Alexander Timmers tel 0620649872

Zondag 12 januari 2019 | Herrenzietsung. Een gevarieerd programma met tal van bekende en onbekende artiesten en veel verrassingen. Entree € 25,00 incl. ontbijt en koffie. Kaarten verkrijgbaar in het sportcafé.

Activiteit: Herrenzietsung
Lokatie: A Gene Bek vanaf 11.11 uur.

Zaterdag 27 April 2019 | vieren we koningsdag ! Fietsen versieren en in optocht naar het centrum. Hoe jij je fiets versiert maakt niet uit. Wij zorgen ook voor slingers, balonnen, pvc buizen en versiersels. Kom jij ook om 12.00 uur naar de oude HTS aan het Bekkerveld? Deelname is GRATIS!

Activiteit: Koningsdag
Lokatie: Bekkerveld

Zondag 5 mei 2019 | Lentewandeltocht Ubachsberg. De inmiddels wijd en zijd bekende wandeltocht rond de molen Vrouwenheide op het plateau van Ubachsberg wordt dit jaar gehouden op Zondag 5 mei. De routes voeren over stille veldwegen, bospaden, verharde en onverharde wegen rondom Ubachsberg, het hoogst ...

Activiteit: Lentewandeltocht Ubachsberg zondag 5 mei
Lokatie: Starttijden: van 7.00 uur - 14.00 uur, MFC De Auw Sjoeël, Oude Schoolstraat 33, 6367HC Ubachsberg Info: 045-5753338

Woensdag 8 MEI 2019 | A GENE BEK

Activiteit: Ladie's Night
Lokatie: A Gene Bek

Woensdag 8 MEI 2019 | A GENE BEK

Activiteit: Ladie's Night
Lokatie: A Gene Bek

Zaterdag 18 mei 2019 | Vogelsafari Heerlen centrum. Tijdens deze safari gaan we uitzoeken welke vogels we in de stad kunnen tegenkomen. Waarom zie je sommige soorten alleen in de stad en hoe kunnen we de stad aantrekkelijk maken voor vogels. Deze en nog andere onderwerpen komen aan de orde tijdens deze safari.

Activiteit: Vogelsafari
Lokatie: Vertrek is om 14.00 uur. IVN Home Gallusstraat 1

Vrijdag 7 juni 2019 Waarom Limburg geen heuvellandschap is? Noor Föllings houdt een verhaal over het landschap en de geologie van onze streek.
Aanvang: 19.30 uur

Activiteit: een verhaal over het landschap en de geologie van onze streek
Lokatie: Aanvang: 19.30 uur, IVN Gebouw

Zaterdag 8 juni 2019 Wandeling door de holle weg van Welten richting Ubachsberg onder leiding van Noor Föllings. Al wandelend herken je de opmerkingen van de lezing met betrekking tot geologie en landschapsvormen. Met wat geluk bloeien de orchideeën onderweg. Een bezoek waard.

Activiteit: Lezing over de vleermuis
Lokatie: Vertrek om 10 uur. Parkeer bij het grasveldje met skate mogelijkheid in de bocht van de Mergelsweg (Kommert). Vlakbij(loop)brug over de snelweg

Vrijdag 14 juni 2019 | Lezing over de vleermuis. Wie kijkt er met zijn oren? Tijdens de lezing ervaar je alles over het bijzondere leven van de in Limburg voorkomende vleermuizen. Geen enge verhalen maar een kijkje naar het leven van de vleermuis door de seizoenen. Na afloop heb je geen angst meer, deze heeft plaats gemaakt voor bewondering van deze fladderaars van de nacht.

Activiteit: Lezing over de vleermuis
Lokatie: Aanvang is om 19.30 uur. IVN Home Gallusstraat 1

Zaterdag 15 juni 2019 | Vleermuisexcursie. Deze avond gaan we, na een korte inleiding, in de omgeving van het IVN home met de batdetector op zoek naar vleermuizen. Al naar gelang we vleermuizen tegen komen gaan we richting de Weltervijver en eventueel verder naar Benzenrade.

Activiteit: Vleermuisexcursie
Lokatie: Vertrek is om 21.00 uur. IVN Home Gallusstraat 1

Zaterdag 29 / Zondag 30 JUNI 2019 | TICKETS UITVERKOCHT

Activiteit: Park City Live
Lokatie: Bekkerveld

Zaterdag 27 juli 2019 | Aambos wandeling. Avondwandeling door het Aambos en een stukje Caumerbeekdal. Het is een zeer afwisselend gebied met duidelijke invloeden van de stad.

Activiteit: Avondwandeling door het Aambos en een stukje Caumerbeekdal
Lokatie: Vertrek is om 19.00 uur aan de Groene Boord ter hoogte van het kerkhof.

Zondag 18 augustus 2019 | De volleybalvereniging VC Heerlen organiseert het jaarlijkse openlucht-volleybaltoernooi in het kader van het Bekkerveld-festival. Het toernooi staat open voor recreatieve teams in de categorieën Laag, Hoog en Green Beach (3 tegen 3). Het is dit jaar ook voor jeugdteams mogelijk om mee te doen. Het toernooi staat open voor Jeugd B (tot 16 jaar) en Jeugd C (tot 14 jaar). Jeugdteams kunnen zich gratis inschrijven! De uiterste inschrijvingsdatum is vrijdag 16 augustus.

Activiteit: Openlucht-volleybaltoernooi VCH op zondag 18 augustus.
Lokatie: op het terrein achter sportcomplex A gene Bek.

15-16-17-18 augustus 2019 | Op donderdag 15 augustus wordt afgetrapt met BIZAR XXL. Een 16+ jongerenconcept dat jaarlijks zowel nationaal bekende als lokale urban artiesten programmeert. Vrijdag 16 augustus wordt rond 16:00 uur gestart met een gezellige borrel die overloopt in het avondprogramma met diverse topbands. Op zaterdag en zondag kun je naast genieten van diverse muzikale optredens ook actief deelnemen aan verschillende activiteiten. Naast diverse kinderactiviteiten kan men deelnemen aan een volleybaltoernooi en wordt op zondagochtend op traditionele wijze spek & ei treffen georganiseerd.

Activiteit: Bekkerveld Festival 51ste Editie
Lokatie: op het terrein achter sportcomplex A gene Bek.

Zaterdag 24 augustus: Nacht van de vleermuis. Deze avond zullen we proberen met de batdetector de normaal onhoorbaar roepende nachtelijke fladderaraars te vinden. Tevens wordt onderweg uitleg gegeven over het leven van de vleermuis. U krijgt te horen dat de vele, vaak negatieve, fabels over deze beschermde dieren meestal op onwetendheid zijn gebaseerd. De vleermuis leidt namelijk een heel bijzonder leven en zal zelden overlast veroorzaken. Dit alles in het kader van de Europese Nacht van de Vleermuis.

Activiteit: Nacht van de vleermuis
Lokatie: Vertrek is om 20.30 uur. IVN Home Gallusstraat 1 - info Alexander Timmers tel 0620649872

Zaterdagavond 31 Augustus 2019 | Openlucht Bioscoop voorstelling kijken op het Bekkerveld. Kom Gezellig Allemaal Film Kijken op ons eigen Bekkerveld!
Neem een eigen stoel, kleed, hapje en/of drankje mee. Toegang is gratis. Welke Film Wil Jij Zien? Ocean’s 8, Retour En Bourgonge of Minoes? Breng je stem uit op www.aarbek.nl/bekkerbios

Activiteit: BekkerBios 2019
Lokatie: Bekkerveld tegen de Annakerk om 20.30 uur

Vrijdag 6 september: Altijd al meer willen weten over nachtvlinders? Ga naar de vlinderavond met Marcel Prick, dé vlinderexpert van onze regio. We wandelen vanaf het IVN home richting Hoeve de Aar. Daar wordt, na een korte inleiding in de buitenlucht, een laken gespannen met lampen erop. Ook worden boomstammen ingesmeerd met een mengsel van bier, wijn en stroop. Aan de hand van de vlinders die op licht en smeer afkomen houdt Marcel zijn verhaal. Als het regent wordt het een inleiding in het IVN home. Graag een zaklamp meenemen!
Aanvang: 20.00 uur.

Activiteit: Vlinderavond
Lokatie: om 20.00 uur. IVN Home Gallusstraat 1 - Jenny van Houdt, tel 0625523077

Vrijdag 20 september: Wie scharrelt daar in de tuin? Lezing over de egel. Tijdens deze lezing ervaart u hoe de egel leeft, hoe we hem kunnen helpen en welke problemen dit leuke beestje tegenkomt. Ook zullen we u vertellen op welke wijze u de tuin egelvriendelijk kunt maken.
Aanvang is om 19.30 uur.

Activiteit: Lezing over de egel
Lokatie: om 19.30 uur. IVN Home Gallusstraat 1 - info Alexander Timmers tel 0620649872

Zaterdag 28 september: Burlende edelherten in Limburg. Om van het burlen van de edelherten te kunnen genieten hoeft men niet naar de Veluwe of de Oostvaardersplassen. Ook in de Weerterbossen zit een kleine groep edelherten. En in de herfst is de bronst met het prachtige burlen en de strijd om de vrouwelijke herten een fantastisch schouwspel. Ook zullen we een leuk stuk door het Weerterbos wandelen. Er kunnen maximaal 20 personen mee, dus van te voren aanmelden: uiterlijk zaterdag 19 september.
Vertrek is om 14.30 uur (carpoolen)

Activiteit: Naar de edelherten in de Weerterbossen
Lokatie: vertrek om 14.30 uur IVN Home Gallusstraat 1 (carpoolen) - info Alexander Timmers tel 0620649872