Enquête blauwe zone

Geplaatst op: 1 maart 2017

Update 1 maart

 

 

In de eerste dagen van maart zijn de nieuwe enquêteformulieren blauwe zone verspreid. Die worden bezorgd in de straten waar nu nog geen blauwe zone van kracht is.

In enkele gevallen blijkt bij de enquête geen antwoordenvelop te zijn meebezorgd.
U kunt dan een eigen envelop gebruiken en die adresseren aan:
Gemeente Heerlen
B&O LW AB2
Antwoordnummer 80
6400 VC Heerlen
Een postzegel is niet nodig.

Bij het invoeren van de blauwe zone in een gedeelte van Aarveld en Bekkerveld is de parkeerdruk opgeschoven naar straten die er voorheen weinig of geen last van hadden. In de evaluatie met de gemeente is daarom afgesproken dat die straten zich opnieuw konden uitspreken.

Bewoners kunnen voor een lastige vraag komen te staan: “Nu heb ik nog niet zoveel last, maar wat als straks elders ook blauwe zone wordt ingevoerd ? Kom ik dan mijn auto nog wel kwijt of komt dan iedereen hier parkeren ? ”.
Een voorspelling is moeilijk. Wel mag je er van uit gaan dat nu meer bewoners voor blauw zullen kiezen en dat de langparkeerders dus op zoek zullen gaan naar nieuwe vrije plaatsen.

Op de kaart kunt u zien waar nu al blauwe zone (blauw) of vergunningparkeren (geel) geldt. De enquête wordt verspreid in de niet gekleurde straten in Aarveld/Bekkerveld.

Het invoeren van een blauwe zone maakt het voor langparkeerders onaantrekkelijk om in Aarveld/Bekkerveld te parkeren. De maximale parkeerduur is immers beperkt. Bewoners kunnen een ontheffing op kenteken aanschaffen. Dat kost eenmalig en bij elke wijziging van kenteken € 26,60 (prijspeil 2017).

In de Uitvoeringsregels vastgesteld 7 oktober 2014 vindt u onder andere wie in aanmerking komt voor een ontheffing.

Heeft u na het lezen van de brief of de uitvoeringsregel nog vragen ?
Antwoord op de meest gestelde vragen vindt u in hier.