AED

Geplaatst op: 7 maart 2018

Demo 23 maart

Centraal in onze buurt, naast het adres Burg. Savelbergstraat 2, hangt sinds kort een kast met daarin een AED die 24/7 beschikbaar is voor burgerhulpverleners.
Een AED (Automatische Externe Defibrillator) wordt ingezet bij een reanimatie.

Bij een melding van een mogelijke reanimatie worden direct twee ambulances op weg gestuurd én wordt een groep van 30 burgerhulpverleners in de omgeving van het slachtoffer gealarmeerd. Afhankelijk van hun beschikbaarheid halen zij alvast onze AED op en beginnen in afwachting van de ambulance alvast met de reanimatie. Zo wordt kostbare tijd gewonnen, want het is belangrijk dat reanimatie zo snel mogelijk start.

Burgerhulpverleners zijn vrijwilligers (buurtbewoners) die een cursus reanimeren | gebruik AED hebben gevolgd en geregistreerd staan in het landelijke netwerk HartslagNu. 

Hoe word je burgerhulpverlener?

Een cursus reanimeren | gebruik AED duurt 3 uur. Het certificaat is 2 jaar geldig.
Na het succesvol volgen van de cursus kunt u zich registreren bij het landelijke reanimatie-oproepnetwerk van HartslagNu.
In Heerlen zijn 1.082 hulpverleners geregistreerd.
De gemeente subsidieert de cursus grotendeels.
Informatie over de cursus en data vindt u op de website www.hartveilig.nl.

Demo

Bent u burgerhulpverlener in Aarveld/Bekkerveld of overweegt u dat te worden ?
De wijkraad organiseert op vrijdag 23 maart van 19:00 – 20:00 uur in samenwerking met Hartveilig en de gemeente Heerlen een demonstratie met dit type AED. Deze demonstratie vindt plaats in het IVN-gebouw, Gallusstraat 2 in Heerlen.

Wilt u hier bij zijn, stuur dan een bericht met  uw naam, adres en telefoonnummer naar info@aarbek.nl.
Let op: de demonstratie komt niet in de plaats van een cursus reanimeren | gebruik AED.