Activiteiten IVN

Geplaatst op: 4 augustus 2017

Komende activiteiten

zaterdag 26 augustus

Nacht van de vleermuis. Deze avond zullen we proberen met de batdetector de normaal onhoorbaar roepende nachtelijke fladderaraars te vinden. Tevens wordt onderweg uitleg gegeven over het leven van de vleermuis. U krijgt te horen dat de vele, vaak negatieve, fabels over deze beschermde dieren meestal op onwetendheid zijn gebaseerd. De vleermuis leidt namelijk een heel bijzonder leven en zal zelden overlast veroorzaken. Dit alles in het kader van de Europese Nacht van de Vleermuis. 
Vertrek is om 20.30 uur.IVN Home.

vrijdag 08 september

Wie scharrelt daar in de tuin? Lezing over de egel. Tijdens deze lezing ervaart u hoe de egel leeft, hoe we hem kunnen helpen en welke problemen dit leuke beestje tegenkomt. Ook zullen we u vertellen op welke wijze u de tuin egelvriendelijk kunt maken.
Aanvang is om 19.30 uur in het IVN Home.

zaterdag 30 september

Burlende edelherten in Limburg. Om van het burlen van de edelherten te kunnen genieten hoeft men niet naar de Veluwe of de Oostvaardersplassen. Ook in de Weerterbossen zit een kleine groep edelherten. En in de herfst is de bronst met het prachtige burlen en de strijd om de vrouwelijke herten een fantastisch schouwspel. Ook zullen we een leuk stuk door het Weerterbos wandelen. Er kunnen maximaal 20 personen mee, dus van te voren aanmelden: uiterlijk zaterdag 19 september. 
Vertrek is om 14.30 uur (carpoolen). IVN Home. Aanmelding bij Alexander Timmers: timmers22@zonnet.nl

Het IVN home is gelegen aan de Gallusstraat 1 te 6417 VD Heerlen/Aarveld.

Voor informatie over wandelingen en andere activiteiten kunt u  mailen naar: info@ivnheerlen.nl

De activiteiten zijn gratis en vrij toegankelijk, men hoeft geen lid te zijn van het IVN.
Middagwandelingen duren ca. 2 uur en de dagwandelingen ca. 5 uur. Ze worden begeleid door een natuurgids die het een en ander vertelt over de omgeving waar men door heen loopt. Voor alle wandelingen geldt: denk aan aangepaste kleding en schoeisel.
Het IVN home is aan de Gallusstraat 1

Kijk ook eens op de website: www.ivnheerlen.nl