Activiteiten IVN

Geplaatst op: 4 augustus 2017

Komende activiteiten

 

Het IVN home is gelegen aan de Gallusstraat 1 te 6417 VD Heerlen/Aarveld.

Voor informatie over wandelingen en andere activiteiten kunt u  mailen naar: info@ivnheerlen.nl

De activiteiten zijn gratis en vrij toegankelijk, men hoeft geen lid te zijn van het IVN.
Middagwandelingen duren ca. 2 uur en de dagwandelingen ca. 5 uur. Ze worden begeleid door een natuurgids die het een en ander vertelt over de omgeving waar men door heen loopt. Voor alle wandelingen geldt: denk aan aangepaste kleding en schoeisel.
Het IVN home is aan de Gallusstraat 1

Vrijdag 9 maart:
Lezing over de bever in Limburg. Sinds geruime tijd is de bever bezig aan een opmars in onze provincie. Tijdens de lezing wordt ingegaan op de leefwijze van dit mooie dier en zijn plaats en invloed op de natuur van onze regio. Hoewel het goed gaat met de bever heeft hij onze hulp soms nog wel nodig.
Aanvang19.30 uur.

Zaterdag 10 maart:
Middagwandeling beversporen. Deze middag gaan we wandelen door het Wormdal. Tijdens de wandeling laten we u kennis maken met het gevarieerde landschap in onze regio. En als alles goed gaat komen we ook nog sporen van de bever tegen.
Vertrek is om 13.00 uur vanaf het Vincent van Goghplein Haanrade/Kerkrade. 

Donderdag 12 april:
Nu de vogels weer langzaam terugkomen houdt Ad Schaaf  een verhaal over de vogeltrek. Waarom maken veel vogels jaarlijks in het najaar de lange reis naar het zuiden en in het voorjaar weer terug naar het noorden? Ad bespreekt de verschillende aspecten.
Aanvang: 19.30 uur

Zaterdag 5 mei:
Middagwandeling Meinweg. Deze wandeling voert ons door het Meinweggebied. Het Nationaal Park De Meinweg biedt een afwisselend landschap met een grote rijkdom aan planten en diersoorten. Tevens is het geologisch een uniek gebied. We zullen deze dag door het gebied zwerven en er kennis mee maken.
Vertrek is om 12:00 uur vanaf het IVN home of om 13:00 uur vanaf parkeerterrein van de Venhof Manege/Restaurant, Venhof 2 Herkenbosch.

Zaterdag 12 mei:
Vogelsafari Heerlen centrum. Tijdens deze safari gaan we uitzoeken welke vogels we in de stad kunnen tegenkomen. Waarom zie je sommige soorten alleen in de stad en hoe kunnen we de stad aantrekkelijk maken voor vogels. Deze en nog andere onderwerpen komen aan de orde tijdens deze safari. Ook kijken we of er nog meer natuur is zo midden tussen de huizen en winkels. Deze activiteit vind plaats in het kader van de Nationale Vogelweek.
Vertrek is om 14.00 uur.

Kijk ook eens op de website: www.ivnheerlen.nl