Activiteiten IVN

Komende activiteiten

 

Het IVN home is gelegen aan de Gallusstraat 1 te 6417 VD Heerlen/Aarveld.
IVN is telefonisch bereikbaar op 045 5711031 op donderdag en anders het antwoordapparaat inspreken.

Voor informatie over wandelingen en andere activiteiten kunt u  mailen naar: timmers22@zonnet.nl

De activiteiten zijn gratis en vrij toegankelijk, men hoeft geen lid te zijn van het IVN.
Middagwandelingen duren ca. 2 uur en de dagwandelingen ca. 5 uur. Ze worden begeleid door een natuurgids die het een en ander vertelt over de omgeving waar men door heen loopt. Voor alle wandelingen geldt: denk aan aangepaste kleding en schoeisel.
Alle activiteiten vinden plaats in het IVN home aan de Gallusstraat 1 in Heerlen tenzij anders vermeld.
Het IVN home is aan de Gallusstraat 1

Zaterdag 28 juli: Aambos wandeling. Avondwandeling door het Aambos en een stukje Caumerbeekdal. We wandelen door de mooie natuur, midden in het stedelijke gebied. Het is een zeer afwisselend gebied met duidelijke invloeden van de stad.
Vertrek is om 19.00 uur aan de Groene Boord ter hoogte van het kerkhof.

Zaterdag 25 augustus: Nacht van de vleermuis. Deze avond zullen we proberen met de batdetector de normaal onhoorbaar roepende nachtelijke fladderaraars te vinden. Tevens wordt onderweg uitleg gegeven over het leven van de vleermuis. U krijgt te horen dat de vele, vaak negatieve, fabels over deze beschermde dieren meestal op onwetendheid zijn gebaseerd. De vleermuis leidt namelijk een heel bijzonder leven en zal zelden overlast veroorzaken. Dit alles in het kader van de Europese Nacht van de Vleermuis.
Vertrek is om 20.30 uur.

Vrijdag 31 augustus: Altijd al meer willen weten over nachtvlinders? Ga naar de vlinderavond met Marcel Prick, dé vlinderexpert van onze regio. We wandelen vanaf het IVN home richting Hoeve de Aar. Daar wordt, na een korte inleiding in de buitenlucht, een laken gespannen met lampen erop. Ook worden boomstammen ingesmeerd met een mengsel van bier, wijn en stroop. Aan de hand van de vlinders die op licht en smeer afkomen houdt Marcel zijn verhaal. Als het regent wordt het een inleiding in het IVN home.

Aanvang: 19.30 uur.

Vrijdag 7 september: Wie scharrelt daar in de tuin? Lezing over de egel. Tijdens deze lezing ervaart u hoe de egel leeft, hoe we hem kunnen helpen en welke problemen dit leuke beestje tegenkomt. Ook zullen we u vertellen op welke wijze u de tuin egelvriendelijk kunt maken.
Aanvang is om 19.30 uur.

Kijk ook eens op de website: www.ivnheerlen.nl

IVN th

 

Frans Auteur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.