Activiteiten IVN

Geplaatst op: 4 augustus 2017

Komende activiteiten

 

Het IVN home is gelegen aan de Gallusstraat 1 te 6417 VD Heerlen/Aarveld.

Voor informatie over wandelingen en andere activiteiten kunt u  mailen naar: timmers22@zonnet.nl 

De activiteiten zijn gratis en vrij toegankelijk, men hoeft geen lid te zijn van het IVN.
Middagwandelingen duren ca. 2 uur en de dagwandelingen ca. 5 uur. Ze worden begeleid door een natuurgids die het een en ander vertelt over de omgeving waar men door heen loopt. Voor alle wandelingen geldt: denk aan aangepaste kleding en schoeisel.
Alle activiteiten vinden plaats in het IVN home aan de Gallusstraat 1 in Heerlen tenzij anders vermeld.
Het IVN home is aan de Gallusstraat 1

Zaterdag 12 mei:
Vogelsafari Heerlen centrum. Tijdens deze safari gaan we uitzoeken welke vogels we in de stad kunnen tegenkomen. Waarom zie je sommige soorten alleen in de stad en hoe kunnen we de stad aantrekkelijk maken voor vogels. Deze en nog andere onderwerpen komen aan de orde tijdens deze safari. Ook kijken we of er nog meer natuur is zo midden tussen de huizen en winkels. Deze activiteit vind plaats in het kader van de Nationale Vogelweek.
Vertrek is om 14.00 uur.

Vrijdag 8 juni: Waarom Limburg geen heuvellandschap is? Noor Föllings houdt een verhaal over het landschap en de geologie van onze streek.
Aanvang: 19.30 uur

Zaterdag 9 juni: Wandeling  door de holle weg van Welten richting Ubachsberg onder leiding van Noor Föllings. Ze vertelt iets over de geologische aspecten van het landschap en over de (bloeiende) orchideëen die we onderweg tegenkomen.
Vertrek om 10 uur vanaf de parkeerplaats einde Mergelsweg/Kommert in Welten.

Vrijdag 15 juni: Wie kijkt er met zijn oren? Lezing over de vleermuis. Tijdens de lezing ervaar je alles over het bijzondere leven van de in Limburg voorkomende vleermuizen. Geen enge verhalen maar een kijkje naar het leven van de vleermuis door de seizoenen. Na afloop heb je geen angst meer, deze heeft plaats gemaakt voor bewondering van deze fladderaars van de nacht.
Aanvang is om 19.30 uur.

Zaterdag 16 juni: Vleermuisexcursie. Deze avond gaan we, na een korte inleiding, in de omgeving van het IVN home met de batdetector op zoek naar vleermuizen.  Al naar gelang we vleermuizen tegen komen gaan we richting de Weltervijver en eventueel verder naar Benzenrade.
Vertrek is om 21.00 uur.

Zondag 15 juli: Alles over boeren, huizen en gieren. Excursie over zwaluwen. Deze middag maakt u tijdens een wandeling vanaf ons IVN home richting Imstenraderbos kennis met een aantal zwaluwen die in Heerlen voorkomen. We zullen u vertellen over de verschillen tussen de soorten, hoe ze leven, wat ze eten, hoe ze hun nest maken en nog veel meer. U zult verrast zijn over hun doen en laten. En als het weer en de vogels meewerken, zullen we ze ook in actie kunnen zien.
Vertrek is om 15 uur.

Zaterdag 28 juli: Aambos wandeling. Avondwandeling door het Aambos en een stukje Caumerbeekdal. We wandelen door de mooie natuur, midden in het stedelijke gebied. Het is een zeer afwisselend gebied met duidelijke invloeden van de stad.
Vertrek is om 19.00 uur aan de Groene Boord ter hoogte van het kerkhof.

Zaterdag 25 augustus: Nacht van de vleermuis. Deze avond zullen we proberen met de batdetector de normaal onhoorbaar roepende nachtelijke fladderaraars te vinden. Tevens wordt onderweg uitleg gegeven over het leven van de vleermuis. U krijgt te horen dat de vele, vaak negatieve, fabels over deze beschermde dieren meestal op onwetendheid zijn gebaseerd. De vleermuis leidt namelijk een heel bijzonder leven en zal zelden overlast veroorzaken. Dit alles in het kader van de Europese Nacht van de Vleermuis.
Vertrek is om 20.30 uur.

Vrijdag 7 september: Wie scharrelt daar in de tuin? Lezing over de egel. Tijdens deze lezing ervaart u hoe de egel leeft, hoe we hem kunnen helpen en welke problemen dit leuke beestje tegenkomt. Ook zullen we u vertellen op welke wijze u de tuin egelvriendelijk kunt maken.
Aanvang is om 19.30 uur.

Kijk ook eens op de website: www.ivnheerlen.nl

IVN th